Misjonsprosjekt

SHE=Precious

Skoleåret 2018/2019 samler Laget på Ås inn penger til SHE=Precious, som er en organisasjon som hjelper jenter ut fra sex-industrien, og menneskehandelen i Nepal. SHE=precious samler inn penger til stipend til jenter i Nepal, sånn at de kommer seg inn på skolebenken. På den måten får de mulighet til å forme sin egen fremtid, og kan få en utdanning helt opp til bachelorgrad.

Dette prosjektet ble startet i januar 2012, og organisasjonen SHE=precious ble etablert i april 2013 av Jofrid Brennsæter (student på NMBU) og Ellen Sofie Øgaard. De hadde 4,5 måneder praksis i Nepal gjennom Gå ut senteret i 2011/2012, hvor de jobbet i et hjem med vanskeligstilte kvinner og barn.

I Nepal hadde de en sjef med navn Indira, som jobbet og engasjerte seg med å få jenter ut fra den brutale sex-industrien og menneskehandelen. Hun fortalte at hvis det ble mer penger tilgjengelig, så kunne jentene få en bedre fremtid;

Mange av jentene som jobber på bordell ønsker egentlig å gå på skole, men klarer det ikke økonomisk. Jeg drømmer om å gi disse jentene stipend til studie, slik at de selv kan få kunnskap og makt til å jobbe for forandring i Nepal. Jeg drømmer om å kunne følge opp disse studentene: Gi dem rådgivning og rettledning, og se at de blir fri fra sex-industrien og skadene den har påført dem.

Jofrid og Ellen begynte straks å samle inn penger til skolegang.

I dag får 90 jenter og 6 gutter i Nepal stipend, fra alderen 6 til 25 år. Stipendet inkluderer skole, skolemateriell og oppfølging.

Vis du vil støtte dette prosjektet, er det mulig å gi penger enten via

Vipps: Laget på Ås misjonsprosjekt #91644

Eller til konto: 0539 42 61868

DSC_0850

Mer info om SHE=precious på deres hjemmeside: sheisprecious

 

Reklamer